پنجمین رویداد بهم رسانی مرکز نوآوری انرژیک با عنوان « رویداد عرضه محور راهکارهای بهینه سازی مصرف انرژی» در تاریخ شنبه (20 اسفند ماه ۱۴۰۱) و با حمایت هلدینگ گسترش انرژی پاسارگادو شرکت پیشگامان امین سرمایه پاسارگاد (شناسا) برگزار گردید.
اهداف و محورهای رویداد
این رویداد با هدف سرمایه گذاری بر طرحهای نوآورانه در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی، همراه با پنلهای تخصصی ویژه فناوران و شرکت های دانش بنیان حوزه انرژی، برگزار شد.
بهینه سازی مصرف گاز طبیعی، بهینه سازی مصرف فرآورده های نفتی، بهینه سازی مصرف برق و انرژی های تجدید پذیرطرحهای مبتنی بر پلتفرم های انرژی و اینترنت اشیا(IOT) از مهمترین محورهای رویداد عرضه محور راهکارهای بهینه سازی مصرف انرژی بود.
داوران رویداد
رویداد عرضه محور “راهکارهای بهینه سازی مصرف انرژی” با حضور داوران؛ مهندس احمد کفاشی، مدیر برنامه ریزی تلفیقی گروه گسترش انرژی پاسارگاد، مهندس محمد میرزایی، رییس امور بهینه سازی تاسیسات معماری و تجهیزات ساختمان شرکت بهینه سازی مصرف سوخت، دکتر محمدرضا اکبری عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر حسین افشین، عضو هیئت علمی دانشگاه شریف، مهندس مهدی حسن زاده، معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت و مهندس محمد مهدی سالاری مدیر ارشد سرمایه گذاری شرکت شناسا برگزار شد.
تیم های شرکت کننده در رویداد
در این رویداد بیش از 20 طرح دریافت شد و پس از داوری و ارزیابی اولیه و همچنین منتورینگ عمومی و تخصصی به رویداد نهایی راه پیدا کردند. هر کدام از شرکتهای فناور و دانشبنیان حوزه نفت و انرژی به عنوان نوآفرینان این حوزه، در حضور مدیران و افراد کلیدی و متخصصان این صنعت به ارائه توانمندیها و دستاوردهای خود در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی پرداختند.
اولین تیمی که در این رویداد طرح خود را ارائه نمود، نماینده شرکت آزمایشگاه تحقیقاتی نیرو و پیشرانش با عنوان طرح “گازسازی پسماندهای نفتی سنگین پالایشگاهی (مازوت) برای تبدیل به محصولات سنتزی پاک و ارزشمند با ارزش افزوده بالاتر” بود. پس از آن نماینده شرکت پارس سیستم انرژی با عنوان طرح متنا (مانیتورینگ لحظه ای و کنترل تجهیزات حرارتی و برودتی و سیستمهای تهویه مطبوع) در این رویداد به ارئه طرح خود پرداخت.
تیم ارائه کننده سوم طرحی را تحت عنوان “سیستم جامع کنترل خودکار ضوابط، پایش و بهینه سازی مصرف انرژی مبتنی بر فرآیند مدلسازی دیجیتالی اطلاعات ساخت (BIM)” معرفی نمود.
همچنین طرح چهارم با عنوان “سیستم تولید کننده حرارت از طریق تمرکز نور خورشید بر کانون دستگاه سولار دیش”، از سوی نماینده شرکت نامدار منابع تجدید پذیر آرشام ارائه و طرح آخر نیز در خصوص سیستم آب شیرین کن خورشیدی بررسی شد.
گفتنی است پس از برگزاری رویداد و با تصمیم مدیران و افراد کلیدی از شرکتهای صنعتی (داوران)، نشست های خصوصی تکمیلی به منظور فرآیند انتخاب محصول و جذب سرمایه با نوآفرینان برگزار خواهد شد.
تیم های برگزیده
در این رویداد پس از امتیازدهی و ارزیابی داوران دو شرکت پارس سیستم انرژی با عنوان طرح متنا (مانیتورینگ لحظه ای و کنترل تجهیزات حرارتی و برودتی و سیستمهای تهویه مطبوع) و شرکت پیشتازان مدیریت ساخت آراد با عنوان طرح “سیستم جامع کنترل خودکار ضوابط، پایش و بهینه سازی مصرف انرژی مبتنی بر فرآیند مدلسازی دیجیتالی اطلاعات ساخت (BIM)” حائز مقام های اول و دوم شدند.