گردهمایی شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌های حوزه صنعت نفت

مرکز نوآوری انرژیک » گردهمایی شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌های حوزه صنعت نفت

نوآوری در صنعت نفت؛ ترکیبی که شاید در اولین نگاه کمی ناآشنا و یا حتی ناممکن به نظر برسد. اما در شرایطی که روز به روز استخراج نفت دشوارتر شده و اثرات زیان‌بار زیست‌محیطی روش‌های فعلی تولید و مصرف انرژی آشکارتر می‌شوند و همزمان قیمت نفت در بازارهای جهانی پایین‌تر آمده و تنگناهای تحریمی سخت‌تر شده‌اند، نوآوری به یک ضرورت برای بقای صنعت نفت بدل شده است. نوآوری می‌تواند در ابزارها و تجهیزات، روال‌های عملیاتی و یا روش‌ها و مدل‌های انجام کسب‌وکار تجلی پیدا کند.
یکی از راهکارها برای خلق و پرورش نوآوری آن است که افرادی که با مشکلات فعلی آشنا و دست به گریبان هستند، در معرض ایده‌های خلاقانه و جدید قرار بگیرند. بدین ترتیب، فراهم کردن یک محیط مناسب برای آشنایی و گفتگو بین متخصصان باتجربه صنعت و صاحبان ایده‌های نو و خلاقانه می‌تواند کمک بزرگی به خلق رویکردهای نوآورانه باشد. تدارک گردهمایی شرکت‌های نوآور و نوآفرین در کنار شرکت‌های بزرگ صنعت نفت در همین راستا برنامه‌ریزی شده است.

رویداد گردهمایی شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌های حوزه صنعت نفت به همت صندوق نوآوری و شکوفایی و وزارت نفت در تاریخ ۲۷ بهمن ماه با حضور وزیر نفت، وزیر علوم، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونان در محل پژوهشگاه صنعت نفت آغاز به کار کرد. مهم‌ترین هدف این رویداد ایجاد فضای گفتگوی بی‌واسطه میان شرکت‌های نوآفرین و شرکت‌های بزرگ صنعت انرژی کشور بوده که به گواه نتایج عینی حاصل از رویداد، گام مهمی در راستای رسیدن به این هدف برداشته شده است.
اگر بخواهیم از منظر آمار و ارقام نگاهی به این گردهمایی بیاندازیم باید بگوییم که بالغ بر ۲۱۰ استارتاپ و شرکت دانش‌بنیان در این سه روز فرصت ارایه توانمندی‌های خود را به بیش از ۱۵۰۰ بازدیدکننده پیدا کردند. همچنین ۱۰ شتابدهنده و شرکت حامی استارتاپ‌ها نیز در نمایشگاه غرفه داشتند. علاوه بر آن، در سه روز نمایشگاه، مدیران عامل و یا نمایندگان عالی‌رتبه شرکت‌های تابعه شرکت ملی نفت، شرکت ملی صنایع پتروشیمی، و شرکت ملی گاز ایران در بیش از ۳۰ سخنرانی به ارایه نیازهای فناورانه شرکت‌های خود پرداختند.
در پی این سخنرانی‌ها که در قالب Reverse Pitch تنظیم شده بودند بالغ بر ۳۸۰ نشست مذاکره B2B برای روشن‌تر شدن وجوه نیازهای فناورانه شرکت‌های بزرگ و نیز اعلام آمادگی شرکت‌های نوآور برای رفع این نیازها برگزار شد. حاصل این نشست‌ها و نیز بازدید مدیران عالی‌رتبه شرکت‌های حوزه انرژی از غرفه‌های شرکت‌ها، امضای ۲۷۴ تفاهم‌نامه میان دو طرف بود که از این میان، ۶ تفاهم‌نامه شامل مبالغی به ارزش کلی ۲۵ میلیارد ریال بودند.
همچنین ۴ کارگاه و ۵ پنل گفتگو در سه روز رویداد برگزار شدند که چالش‌های موجود پیرامون همکاری شرکت‌های نوآور با شرکت‌های بزرگ را از جنبه‌های مختلفی مانند حقوق مالکیت معنوی و نحوه حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی از شرکت‌ها برای اخذ این حقوق و نیز آشنایی با نهاد صدور گواهینامه کیفیت محصول و نحوه پذیرفته شدن در سیستم وندور لیست وزارت نفت (AVL) مورد بررسی قرار دادند.
استارتاپ‌های شرکت‌کننده در نمایشگاه نیز در ۶ دسته‌بندی تجهیزات و قطعات، ابزار دقیق، نرم‌افزار، پلتفرم‌ها، مواد شیمیایی، و خدمات مورد داوری و ارزیابی کارشناسان باتجربه صنعت قرار گرفتند که در نهایت ۱۰۰ استارتاپ برتر حاضر در رویداد انتخاب و اعلام شدند. در نهایت پس از یک برنامه فشرده سه‌روزه، نمایشگاه در ۲۹ بهمن‌ماه با حضور معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، رئیس و معاون صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونان وزارت نفت به کار خود خاتمه داد.

Picture of پشتیبان
پشتیبان
پیمایش به بالا